rasterbooks

Menu:

rotterdam

Rotterdam:

Een belangrijk boek is voor mij altijd geweest Rotterdam dynamische stad van Cas Oorthuys. Mooie foto’s, geweldig gedrukt, een prachtig omslag, de sfeer van de wederopbouw, de dynamiek van een stad die me na aan het hart ligt.

bookofbooks


chagall

eye love you

budhism

buch

minox

Raster in New York

Han van der Leur: In de speurtocht naar mooie boeken
mag New York niet worden overgeslagen.

Over Raster

Raster is in Nederland een vooraanstaand antiquariaat op het gebied van fotografie. De kleine winkel herbergt een schat aan fotoboeken. Oprichter en eigenaar Han van der Leur waardeert niet alleen de toppers en de parels onder de fotoboeken, maar heeft ook oog voor uitgaven die misschien niet tot de internationale top behoren, maar wel van zeer goede kwaliteit zijn. Omdat het antiquariaat ooit begonnen is als uit de hand gelopen hobby kunnen bezoekers altijd rekenen op een grote dosis enthousiasme en kennis.

Hoewel de fotoboeken de kern vormen van het antiquariaat wil Raster ook een ruimer publiek bedienen dan alleen dat van de liefhebbers van fotoboeken. In de winkel is een kleine, maar mooie collectie te vinden op het gebied van literatuur, Rotterdam, kunst (beeldende kunst, architectuur, stedenbouw, design), filosofie en geschiedenis. De beperkte oppervlakte van de winkel dwingt (gelukkig) tot de keuze voor kwaliteit. Omdat niet alles een plek kan vinden in de winkel zijn er op mooie dagen – als de kraam met verse boeken buiten staat – ook koopjes te vinden.

Liefhebbers van kwaliteitsboeken en van antiquariaten met een eigen identiteit, zullen zich bij Raster waarschijnlijk thuis voelen. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de bezoekers, maar ook aan aspecten als inrichting en muziek. In de winkel is een halve wand vrijgehouden voor het exposeren van (stock)foto’s. Er worden (on)regelmatig exposities gehouden.

Raster is in 1997 opgericht door Han van der Leur (1952), die onder meer ruim een kwart eeuw werkzaam is geweest in de journalistiek (Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad). Sinds september 2002 beschikt Raster over de winkel aan de Rodenrijselaan in het Liskwartier in Rotterdam.

Antiquariaat Raster wil graag mooie en goede (foto)boeken verkopen – inkopen trouwens ook - , maar levert daarnaast ook met enthousiasme een bijdrage aan de sfeer en de leefbaarheid van het Liskwartier en Rotterdam.

Een leven zonder boeken en antiquariaten is misschien denkbaar, maar het is mét zeker aangenamer.

Het antiquariaat neemt jaarlijks deel aan een aantal Nederlandse boekenmarkten en –beurzen; daarnaast is de afgelopen jaren het belang van de verkoop van boeken op internet gegroeid.